Papillon Spa Centar

Vaše mesto za opuštanje i regeneraciju

Spa centar Pappilon je ekskluzivni kompleks za relaksaciju i sveobuhvatnu revitalizaciju vašeg duha i tela.
Smešten je u mirnom i tihom delu Braće Jerkovic i prostire se na 1100 m2 prelepo uređenog prostora u kojem su predstavljeni sadržaji SPA centra koji predstavljaju sinergiju Orijenta i tehnologiju Zapada.
Papillon SPA centar je fokusiran da svojim klijentima omogući da u ekskluzivnom ambijentu, malim promenama u načinu života i prijatnim tretmanima i programima održe i poboljšaju svoj izgled i  zdravlje

Kompletan spa & velnes ugođaj

Bazen 20 x 7m

Finska i bio sauna

Tepidarijumi

Parno kupatilo

Jacuzzi

Sadržaji

Bazen

Papillon SPA centar vam nudi mogućnost za sport ili uživanje u bazenu dimenzija 20m × 7m x 1.55m. Temperatura vode 29-30°C.
Plivanje za razliku od drugih sportskih aktivnosti koje parcijalno aktiviraju mišićni sklop, u plivanju se pokreće celo telo.
Preporučuje se više i od trčanja, jer ovde telo nailazi na otpor vode i tako se svaki pokret pretvara u vežbu snage odličnu za mišiće, pri čemu se svaki deo tela pokreće bez stvaranja pritiska na koštani sistem. To je ujedno još jedna vrlo značajna razlika u odnosu na druge sportske aktivnosti – nema opterećenja zglobova.
Sadržaji

Finska i Bio Sauna

Papillon SPA centar vam nudi mogućnost korišćenja moderne finske i bio saune u opuštajućem ambijentu. Mnogo se govori o zdravstvenim prednostima saune i to s dobrim razlogom, jer nekoliko minuta dnevno je sve što vam je potrebno da izgledate i osećate se bolje.

Evo nekoliko ključnih zdravstvenih i wellness prednosti:

Nije reč samo o tome što prija – sauna je zaista dobra za vaše telo i organizam. Bilo da se dešavaju fiziološke promene ili je samo vreme provedeno u opuštanju, osećaj je sjajan.

U sauni možete povratiti energiju tela i duše, osećati se bolje, izgledati bolje i spavati bolje.

Sadržaji

Tepidarijumi

Toplina tepidarijuma (ležaljke sa grejačima) podstiče cirkulaciju krvi, smanjuje bolove u mišićima i zglobovima, te pomaže u opuštanju tela i uma.

Preporučuje se da pojedinac ne provodi više od 15-20 minuta na tepidarijumu tokom jedne posete spa centru.

Sadržaji

Parno kupatilo

Toplota i vlaga u parnim kupatilima pomaže otvaranju pora na koži i pomaže uklanjanju toksina iz organizma, čime se poboljšava cirkulacija i stanje kože.

Parna terapija također može pomoći u smanjenju stresa, poboljšanju disanja, ublažavanju bolova u mišićima i zglobovima, te poboljšanju općeg osjećaja dobrobiti i relaksacije.

Preporučuje se da pojedinac ne provodi više od 10-15 minuta u parnom kupatilu zbog visoke temperature i vlage. Takođe, ne preporučuje se korišćenje parnog kupatila više od jednom tokom posete spa centru.

Sadržaji

Hidromasažna kada

Hidromasažni kada, poznatija pod nazivom Jacuzzi, blagotvorno deluje na telo i um, smanjenjuje stres i napetost, poboljšava cirkulaciju krvi, ublažuje bolove u mišićima i zglobovima, te opušta i revitalizacije telo.

Preporučuje se da pojedinac ne provodi više od 15-20 minuta u jacuzziju kako bi telo imalo vremena da se ohladi i hidrira (kada popijete tečnosti). Takođe, treba paziti na temperaturu vode, koja ne bi trebalo da bude previsoka kako bi se izbeglo pregrevanje tela.

Sadržaji

Infrasky – veštačko sunce

Infracrvena toplota je oblik energije koji je neophodan za zdravlje svih živih bića. Ukoliko telo ne dobija dovoljnu količinu infracrvenih zraka od sunca, vremenom postajemo bolesni i depresivni.

Svi životi na zemlji imaju potrebu za većom količinom infracrvenog svetla da bi bili potpuno smireni i zdravi. Infracrveno zračenje prodire duboko u naše zglobove, kožu, mišiće i tkiva, ubrzavajući cirkulaciju i bolje snabdevanje tkiva i organa kiseonikom.

Sadržaji

Slana soba (haloterapija)

Slana soba, poznata i kao haloterapija, pruža brojne dobrobiti za disajne puteve i kožu, uključujući smanjenje upala i oticanja, olakšavanje disanja kod astme, alergija i respiratornih problema, te poboljšanje kvaliteta kože kod raznih kožnih stanja.

Vreme korišćenja slane sobe varira u zavisnosti od individualnih potreba, a obično se preporučuje boravak od 30 do 60 minuta u jednoj sesiji.

Preporučuje se ponavljanje tretmana u razmacima od nekoliko dana ili sedmica kako bi dala najbolje rezultate.

U sklopu spa centra se takođe nalaze

Bar Caffe

Frizerski salon

Sobe za masažu

Svlačionice

Kupatila