Papillon Spa Centar

Vaše mesto za opuštanje i regeneraciju

Spa centar Pappilon je ekskluzivni kompleks za relaksaciju i sveobuhvatnu revitalizaciju vašeg duha i tela.
Smešten je u mirnom i tihom delu Braće Jerkovic i prostire se na 1100 m2 prelepo uređenog prostora u kojem su predstavljeni sadržaji SPA centra koji predstavljaju sinergiju Orijenta i tehnologiju Zapada.
Papillon SPA centar je fokusiran da svojim klijentima omogući da u ekskluzivnom ambijentu, malim promenama u načinu života i prijatnim tretmanima i programima održe i poboljšaju svoj izgled i  zdravlje

Kompletan spa & velnes ugođaj

Bazen 20 x 7m

Finska i bio sauna

Tepidarijumi

Parno kupatilo

Jacuzzi

Sadržaji

Bazen

Papillon SPA centar vam nudi mogućnost za sport ili uživanje u bazenu dimenzija 20m × 7m x 1.55m. Temperatura vode 29-30°C.
Plivanje za razliku od drugih sportskih aktivnosti koje parcijalno aktiviraju mišićni sklop, u plivanju se pokreće celo telo.
Preporučuje se više i od trčanja, jer ovde telo nailazi na otpor vode i tako se svaki pokret pretvara u vežbu snage odličnu za mišiće, pri čemu se svaki deo tela pokreće bez stvaranja pritiska na koštani sistem. To je ujedno još jedna vrlo značajna razlika u odnosu na druge sportske aktivnosti – nema opterećenja zglobova.
Sadržaji

Finska i Bio Sauna

Papillon SPA centar vam nudi mogućnost korišćenja moderne finske i bio saune u opuštajućem ambijentu. Mnogo se govori o zdravstvenim prednostima saune i to s dobrim razlogom, jer nekoliko minuta dnevno je sve što vam je potrebno da izgledate i osećate se bolje.

Evo nekoliko ključnih zdravstvenih i wellness prednosti:

Nije reč samo o tome što prija – sauna je zaista dobra za vaše telo i organizam. Bilo da se dešavaju fiziološke promene ili je samo vreme provedeno u opuštanju, osećaj je sjajan.

U sauni možete povratiti energiju tela i duše, osećati se bolje, izgledati bolje i spavati bolje.

Sadržaji

Tepidarijumi

Toplina tepidarijuma (ležaljke sa grejačima) podstiče cirkulaciju krvi, smanjuje bolove u mišićima i zglobovima, te pomaže u opuštanju tela i uma.

Preporučuje se da pojedinac ne provodi više od 15-20 minuta na tepidarijumu tokom jedne posete spa centru.

Sadržaji

Parno kupatilo

Toplota i vlaga u parnim kupatilima pomaže otvaranju pora na koži i pomaže uklanjanju toksina iz organizma, čime se poboljšava cirkulacija i stanje kože.

Parna terapija također može pomoći u smanjenju stresa, poboljšanju disanja, ublažavanju bolova u mišićima i zglobovima, te poboljšanju općeg osjećaja dobrobiti i relaksacije.

Preporučuje se da pojedinac ne provodi više od 10-15 minuta u parnom kupatilu zbog visoke temperature i vlage. Takođe, ne preporučuje se korišćenje parnog kupatila više od jednom tokom posete spa centru.

Sadržaji

Hidromasažna kada

Hidromasažni kada, poznatija pod nazivom Jacuzzi, blagotvorno deluje na telo i um, smanjenjuje stres i napetost, poboljšava cirkulaciju krvi, ublažuje bolove u mišićima i zglobovima, te opušta i revitalizacije telo.

Preporučuje se da pojedinac ne provodi više od 15-20 minuta u jacuzziju kako bi telo imalo vremena da se ohladi i hidrira (kada popijete tečnosti). Takođe, treba paziti na temperaturu vode, koja ne bi trebalo da bude previsoka kako bi se izbeglo pregrevanje tela.

Sadržaji

Infrasky – veštačko sunce

Infracrvena toplota je oblik energije koji je neophodan za zdravlje svih živih bića. Ukoliko telo ne dobija dovoljnu količinu infracrvenih zraka od sunca, vremenom postajemo bolesni i depresivni.

Svi životi na zemlji imaju potrebu za većom količinom infracrvenog svetla da bi bili potpuno smireni i zdravi. Infracrveno zračenje prodire duboko u naše zglobove, kožu, mišiće i tkiva, ubrzavajući cirkulaciju i bolje snabdevanje tkiva i organa kiseonikom.

Sadržaji

Slana soba (haloterapija)

Slana soba, poznata i kao haloterapija, pruža brojne dobrobiti za disajne puteve i kožu, uključujući smanjenje upala i oticanja, olakšavanje disanja kod astme, alergija i respiratornih problema, te poboljšanje kvaliteta kože kod raznih kožnih stanja.

Vreme korišćenja slane sobe varira u zavisnosti od individualnih potreba, a obično se preporučuje boravak od 30 do 60 minuta u jednoj sesiji.

Preporučuje se ponavljanje tretmana u razmacima od nekoliko dana ili sedmica kako bi dala najbolje rezultate.

Sadržaji

Akupunktura

Akupunktura je drevna kineska terapija koja koristi ubadanje tankih iglica na određenim tačkama tela kako bi se stimulisao protok energije i pokrenuo proces samoregulacije i samoizlečenja tela. Pažljivo ćemo proceniti vaše stanje i primeniti pravilne tehnike akupunkture kako bi se osiguralo maksimalno olakšanje.

Bilo da se borite sa migrenama, nesanicom, alergijama, bolovima koštano-zglobnog sistema, bolovima u leđima ili problemima sa varenjem i viškom kilograma, akupunktura može biti efikasan način da se rešite ovih tegoba. Osim toga, akupunktura se takođe koristi za smanjenje stresa, poboljšanje cirkulacije i jačanje imunog sistema.

U sklopu spa centra se takođe nalaze

Bar Caffe

Frizerski salon

Sobe za masažu

Svlačionice

Kupatila