Bazen

Tražite bazen u naselju Vojvoda Vlahović, Braće Jerković ili Voždovcu uopšte? Papillon SPA centar vam nudi mogućnost za sport ili uživanje u bazenu dimenzija 20m × 7m x 1.55m. Temperatura vode 29-30°C.

Plivanje  za razliku od drugih sportskih aktivnosti koje parcijalno aktiviraju mišićni sklop, u plivanju se pokreće celo telo. Preporučuje se više i od trčanja, jer ovde telo nailazi na otpor vode i tako se svaki pokret pretvara u vežbu snage odličnu za mišiće, pri čemu se svaki deo tela pokreće bez stvaranja pritiska na koštani sistem. To je ujedno još jedna vrlo značajna razlika u odnosu na druge sportske aktivnosti – nema opterećenja zglobova.

Blagotvorna dejstva vode na zdravlje čoveka poznata su od davnina, a nije tajna ni to da boravak u vodi posebno stimulativno utiče na psiho-fizički razvoj dece. Stoga se savetuje uvođenje plivanja još kada su deca sasvim mala, pošto je dokazano da je plivanje izuzetno koristan oblik kretanja, bitan za pravilan razvoj kako u detinjstvu, tako i u pubertetu. Iz istog razloga je takođe važno da ovu aktivnost ne ograničimo samo na letnje mesece, već da je praktikujemo tokom cele godine.