Bazen

Tražite bazen u naselju Vojvoda Vlahović, Braće Jerković ili Voždovcu uopšte? Papillon SPA centar vam nudi mogućnost za sport ili uživanje u bazenu dimenzija 20m × 7m x 1.55m. Temperatura vode 29-30°C.

Plivanje  za razliku od drugih sportskih aktivnosti koje parcijalno aktiviraju mišićni sklop, u plivanju se pokreće celo telo. Preporučuje se više i od trčanja, jer ovde telo nailazi na otpor vode i tako se svaki pokret pretvara u vežbu snage odličnu za mišiće, pri čemu se svaki deo tela pokreće bez stvaranja pritiska na koštani sistem. To je ujedno još jedna vrlo značajna razlika u odnosu na druge sportske aktivnosti – nema opterećenja zglobova.

Blagotvorna dejstva vode na zdravlje čoveka poznata su od davnina, a nije tajna ni to da boravak u vodi posebno stimulativno utiče na psiho-fizički razvoj dece. Stoga se savetuje uvođenje plivanja još kada su deca sasvim mala, pošto je dokazano da je plivanje izuzetno koristan oblik kretanja, bitan za pravilan razvoj kako u detinjstvu, tako i u pubertetu. Iz istog razloga je takođe važno da ovu aktivnost ne ograničimo samo na letnje mesece, već da je praktikujemo tokom cele godine.

Korišćenje bazena se završava 30 min pre kraja radnog vremena