Tepidarijum

Pitate se da li negde postoji tepidarijum u naselju Vojvoda Vlahović, Braće Jerković ili na Voždovcu uopšte? Papillon SPA centar vam nudi mogućnost korišćenja tepidarijuma u opuštajućem ambijentu. 

Tepidarijum je mirna i tiha prostorija sa ležaljkama koje se zagrevaju od 37 c do 39 c, tj. temperaturi približno temperaturi tela. Time se postiže da telo odaje onoliko toplote koliko i primi uz minimalno korišćenje energije. Telo se zagreva bez znojenja, krvni sudovi se usled toplote šire i poboljšava se protok krvi, samim tim jača imunitet.

Toplota koja izlazi iz ležaljki veoma prijatno deluje na nervni sistem i vraća organizam u prirodni balans. Zbog pozitivnog i umirujućeg uticaja na organizam, preporučuje se osobama svih starosnih dobi. Tepidarijum je mesto koje je inače predviđeno za pripremanje pre ulaska u parno kupatilo, međutim u praksi se koristi i nezavisno za odmaranje, između sauna seansi.  Prijatna temepratura, približna temeraturi tela koja se širi ispod tela korisnika, oslobađa telo negativnih tenzija i grčeva izazvanih svakodnevnim stresom.